Naast de NMBS abonnementen heeft de treinaanbieder een actie waarbij je in het gehele weekend gebruik kan maken van een retourtje. Dit wordt ook wel het NMBS weekendbiljet genoemd. Dit NMBS weekendtreinkaartje is populair, omdat je hiermee voor een voordelig bedrag het gehele weekend gebruik kan maken van een NMBS treinkaartje. De actie werkt als volgt:

Met het NMBS weekendretour is een heen en terugbiljet, waarmee je in de eerste en tweede klas voor 50% korting kan reizen. Je bepaalt hierbij zelf de dag waarop je de heenreis en terugreis plant. Voor het NMBS weekendbiljet is het belangrijk dat je dit op vrijdag, zaterdag of zondag na 19 uur in plant. Voor de terugreis geldt het zelfde. U kunt op de zaterdag of zondag na 19 uur met de treinreizen met het NMBS weekendretour.

Het treinkaartje kan verkregen worden via de treinstations en in de trein zelf. Ook kan het via het internet gekocht worden, maar voor een NMBS e-ticket gelden de onderstaande voorwaarden:

  • geeft geen mogelijkheid tot een terugreis vanuit een ander station dan het bestemmingsstation van de heenreis tenzij dit station een kuststation is.
  • is niet terugbetaalbaar, noch omwisselbaar
  • is op naam (het kan dus niet overgedragen worden aan iemand anders)