Binnenkort per trein naar Essen? Boek dan direct uw treinticket naar Essen vanaf € 19 via onze website en profiteer van de laagste tarieven. Met een reistijd van slechts 02 uur en 40 minuten wordt u per Thalys of ICE international vanaf Brussel naar Essen gebracht en geniet u van een directe verbinding met comfortabele zitplaatsen, voldoende bagageruimte en service aan boord.

Er even tussenuit? Essen is de ideale bestemming voor een stedentrip, weekendje weg of dagje shoppen. De stad beschikt over voldoende bezienswaardigheden, culturele activiteiten en winkelgelegenheden.

Internationale Treintickets

Treinticket naar Essen online boeken

Wij raden aan uw treinticket naar Essen online te boeken, zodat u het laagste tarief en geen boekingskosten betaald. Voor het boeken van treintickets naar Essen geldt altijd: vroegboeken = voordelig reizen. Op deze manier betaalt u de laagste prijs voor dezelfde reis.

Trein Essen

Treinreis naar Essen

De treinreis naar Essen verloopt het snelste per ICE International of Thalys. Beide treinen reizen in België via Brussel en Luik naar Essen. In Duitsland reist de ICE international rechtstreeks naar Keulen, Frankfurt, Berlijn en Hannover. Per Thalys reist u rechtstreeks naar bestemmingen als Keulen, Düsseldorf, Düsseldorf Airport, Duisburg en Essen.

Reistijd naar Essen

Hieronder treft u een overzicht van reistijden van de trein naar Essen vanaf verschillende Belgische treinstations.

Traject Reistijd
Brussel naar Essen 02:40
Mechelen naar Essen 03:01
Gent naar Essen 03:20
Antwerpen naar Essen 03:31
Brugge naar Essen 03:57

Treinbiljet naar Essen

Boek uw treinticket naar Essen online, zonder boekingskosten en ontvang uw tickets direct per e-mail. Voor de treinen van Thalys is het reserveren van een zitplaats verplicht. Voor treinen van ICE International wordt dit aangeraden, maar is dit niet verplicht. Gereserveerde zitplaatsen herkent u aan de display boven de stoelen, waarop het traject staat aangegeven waarvoor de zitplaatsen zijn gereserveerd. Voorkom zoektochten naar vrije stoelen en reserveer uw zitplaats simpel en snel tijdens het boekingsproces.

Korting op treinticket naar Essen

Het is mogelijk om bij B-Europe korting op treintickets te ontvangen. Middels kortingskaarten of de Getrouwheidskaarten is het mogelijk om extra korting op treintickets naar Essen te ontvangen. Bij het boekingsproces bij B-Europe kunt u dit aangeven en ontvangt u korting voor het binnenlandse gedeelte van het traject. U dient de kortingskaart tijdens uw reis naar Essen bij u te dragen, zodat de conducteur dit kan verifiëren.

Treinticket Essen

Bezienswaardigheden in Essen

Benieuwd naar de bezienswaardigheden in Essen? Bekijk de top 5 van bezienswaardigheden in het onderstaande overzicht.

 1. Grugapark in Essen
 2. Villa Hügel
 3. Kunsthaus Essen
 4. Dom van Essen
 5. Museum Folkwang

Hotel in Essen boeken

Opzoek naar een goed hotel in Essen? Vergelijk dan duizenden hotels van ruim 200 websites via Trivago. Via de onderstaande knop kunt u hotels in Essen vergelijken en het beste hotel, tegen de laagste prijs boeken.

 • Holiday Inn Essen
 • Novum Select Hotel
 • Holiday Inn Express Essen
 • Bredeney Hotel

Meest geboekt naar Essen

Hieronder vindt u een overzicht van meest geboekte treinreizen naar Essen.

Traject Trein
AntwerpenEssen Thalys
BrusselEssen Thalys
Brussel Zuid/MidiEssen Thalys
Luchthaven BrusselEssen Thalys
LuikEssen Thalys
GentEssen Thalys
BruggeEssen Thalys

Voordelen van trein naar Essen

De trein naar Essen is het ideale vervoersmiddel voor de reis. Niet vroegtijdig inchecken en ontspannen reizen.

 • Online boeken = Geen boekingskosten
 • Vroegboeken = voordelig reizen
 • Duurzaam reizen
 • Voldoende bagageruimte
 • Catering aan boord
 • Comfortabele zitplaatsen

Terug naar: Trein naar Duitsland